Следвайте Гласове в Телеграм  Председателят на БСП - София коментира поредния

...
Следвайте Гласове в Телеграм  Председателят на БСП - София коментира поредния
Коментари Харесай

Иван Таков: Демонтаж? Да, но на късата памет и на фашизма

Следвайте " Гласове " в Телеграм
 
Председателят на Българска социалистическа партия - София разяснява следващия вандалски акт върху Паметника на Съветската войска, който през днешния ден още веднъж беше опозорен с алена багра
 
Демонтаж? Да, само че на късата памет и на фашизма. Така ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков разяснява следващия вандалски акт върху Паметника на Съветската войска, който през днешния ден още веднъж беше опозорен с алена багра. Здравата част от плочата на монумента с надписа " На Съветската войска освободителка от признателния български народ " беше надраскана, а изпод беше изписано " Демонтаж ". Вандалският акт се случи броени часове, откакто Българска социалистическа партия закри предизборната си акция в София с протест пред Паметника на Съветската войска в четвъртък вечерта.

 

" Демонтаж, да! Но на разрушителното мислене и държание, разяснява Иван Таков. - Демонтаж на късата памет. Демонтаж на фашизма... Това ще демонтираме. Ние не демонтираме монументи, тъй като почитаме и пазим историята. Това е смисълът на паметниците и ние го разбираме. А историята е такава, каквато е. Опитите да я четем, както Дяволът - Евангелието, съгласно настоящата политическа обстановка, ни обрича да повторим грешките от предишното. Това не е мъдро ".

 

Председателят на Българска социалистическа партия - София съобщи, че социалистите още веднъж ще почистят монумента. " Ние сме търпеливи, сподели Иван Таков. - Ще почистваме Паметника на Съветската войска всякога, когато се постанова. Освен това, ще възстановим плочата. А след това ще настояваме пред Областната администрация за цялостния ремонт на монумента. Защото ние по този начин разбираме запазването на историята и съхраняването на паметта ".

Лидерът на столичните социалисти приключи коментара си с послание към вандалите, осквернили паметника: " Ботев от дълго време го е споделил доста тъкмо: "...а вий... вий сте идиоти! ".

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР